maanantai 13. heinäkuuta 2020

Korpoströmistä - Dalskär - Hanko

Matkasimme Korpoströmistä kauniissa kesäsäässä kohti Dalskärin luonnonsatamaa. Korpoströmissä viihdyimme kaksi yötä. Viime hetkellä kävin vielä Korpoströmin rantaputiikissa nappaamassa kivan PelleP raitapaidan. Aina vähän täytyy myös shoppailla ja palvelu oli niin hyvää, että jo senkin vuoksi kannatti! Vielä täytyy uudelleen mainita nuo leivät, ostimme rannan kaupasta ja voi kuinka hyvää olikaan. Kaduttaa ettemme ostaneet useampaa!




Näille Alpakoille oli pakko käydä vielä sanomassa hyvästit!





Lahden perälle veimme ensin veneen, mutta ankkuri antoi periksi. Vene siirtyi lähestulkoon kahden veneenmitan verran taaksepäin. Mutapohja oli ainakin, kun ankkuria vedettiin ylös. Oikean puoleiset kalliot olivat paremmat kävellä, vaikka eivät rantaan siltä näytä. Koetetaan muistaa ensi kerralla, että siellä on paremmat maastot lenkittää koiria. Täällä viivyimme yhden yön, välietappi matkalla...




            Myy nautti valtavasti metsälenkeistä.




04:00 aamuyöstä heräsin ukkosen jyrinään ja sateeseen. Vene tulvi punaista valoa ja oli pakko nousta ylös sitä ihailemaan. Kuvaa ei ole muokattu, taivas oli juurikin näin punainen. Ikimuistoinen valaistus.
___________________
                                                             
Maanantai aamuna jo klo 08:30 lähdettin matkaan kohti Hankoa. Aamukahvikin jäi hieman kesken, kun innostuttiin nostamaan ankkuri. Sää oli kaunis, meri pläkä. Tuuli oli niin vaisua, että koneella mentiin noin 6-7 solmua/h. Viimeisen tunnin (10nm) olisimme voineet purjehtia, mutta ei jaksettu enää sitten innostua kiskomaan purjeita ylös, määränpää oli jo niin lähellä ja itseä kyllä ainakin häiritsi kovasti isojen(kin) moottoriveneiden tolkuton vauhti sekä vauhdin aiheuttamat isot aallot. Ei kiinnostanut siinä alkaa vetämään sitten purjeita ylös...
   






Myy oli myös hieman pahoillaan isoista aalloista.




Romantiikkaa Hangossa








Tänne ensi kerralla, nyt ei ollut auki.











 Huikeat ovat hinnat...


Vielä kävimme Hangon illassa kävelyllä. Yllä oleva vene Svanhild purjehtii vielä tästä Jussaröhön, sama suunta kuin meillä.











Meidän oma majakka kotipihassa ostettu Mystic Windiltä. Hauska yllätys tavata myyntipiste täällä. Olemme olleet majakkaan tyytyväisiä. 

Hyvää yötä Hanko, aamulla lähdemme aikaisin pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti