perjantai 10. heinäkuuta 2020

Iso-Kuusisesta matka - Nauvo - Korpoström

Iso-Kuusisesta lähtö heti aamulla aamukahvin jälkeen klo 9:15. Pressopannulla keitetty kahvi ei välttämättä kuulu suosikkeihini, joten se aamukahvi sujui nopeasti. Sää KERRANKIN on aurinkoinen eli kaunis. Pieni viileä tuulevire käy, joka viilentää olotilaa ihan sopivasti. Asteita +16 ja etelätuuli 6m/s. Jälleen pitkälti saimme puksuttaa koneella vastatuuleen. Pienen pätkän saimme genualla mennä, mutta hyvä, että edes sen verran. Nauvossa teimme pikastopin apteekkiin (perusvarasto kaipasi täydennystä) ja näimme pitkästä aikaa Nauvoa. Enemmän hälinää, menoa ja meininkiä kuin muistin. Not like. 


-Nauvo-



Näitä pikkumökkejä, huusseja, tähystyspaikkoja? Näkee täälläpäin melko paljon.




Mukavan aurinkomatkan ja perinteisen päivänokoset sitloodassa jälkeen pääsimme perille sujuvasti         Korpoströmiin klo 14:00. Varasimme paikan eilen kahdeksi yöksi täältä ja hyvin sulavasti saimme veneen laituriin. Tällä kertaa perä edellä ja nokka kiinni poijuun. Olimme varanneet aisapaikan ja kyllä, olimme varautuneet siihen, ettei sen pituus riitä suhteessa veneeseen (12,5 m pitkä). Aisa on hieman lyhyt ja peruutimme saadaksemme keulan poijuun ja springin parhaimmalla mahdollisella tavalla vetämään. Vene tukevasti laiturissa ja me kävimme hotellin ravintolassa nauttimassa lammasburgerit tarjoilijan suosituksesta. Auran olut oli ihan passeli ruokajuoma myös. Huomenna otamme aterian pitkän kaavan mukaan, etenkin jos sääennuste pitää paikkansa (sadetta ja tuulta). Ravintolassa tarjoillaan myös etanoita ja tietenkin ne täytyy maistaa!  Nyt ihanan päivän ja suihkun jälkeen saamme nauttia auringon laskusta melko lämpimässä kesäillassa. Huomenna jatkuu alueen tutkiminen. Tämä paikka tuntuu mukavalta! Satamamaksu 25e (varaus 5e), passeli hinta laatuun nähden. Heti rannassa saimme tuhlattua myös hieman vaatteisiin. Mukava nuorimies myy pienessä shopissa vaatteita ja Krister sai (pakotin) uudet Pelle.P shortist. 


Paikan nimi oli selkeästi laitettu esille ja oli jopa oikein kirjoitettu. Laitureilla hyppeli avuliasta henkilökuntaa ja siitä 10+.





Ruskeat huoltorakennukset ovat uudet. Pesutuvan laitto vielä kesken, eli pyykkäämään ei pääse. Sauna oli siisti ja tosi pieni. Suihkuun naisten puolella mahtui kerrallaan 2 ja saunaan tiukasti 3. Tämä ei ehkä ihan riitä jatkossa vai? Pukuhuone oli myös ahdas ja naiset etenkin tarvitsevat siellä hyvin tilaa. Ei tullut mieleenkään jäädä sinne rasvailemaan ja hiuksia harjaamaan. Kristerkin yllättyi, kun selvisin suihkureissusta niin nopeasti. 





                           Ihanat alpakat ansaitsevat monta poseeraushetkeä. Mukavia otuksia!






                                                             Monta pyörää löytyy vuokralle.



 Illan viimeisellä kävelyllä vastaan tuli pari nuorukaista, jotka olivat lähdössä Sup-laudoillaan vähän     pidemmälle reissulle. Ihailtavaa rentoa touhua.

                                                               DAY 2. Korpoström

Sateinen päivä, joka oli tiedossa. Kerran ukkonen jyrähti ja on kuuroillut koko päivän. Pieniä välejä on ollut sateetonta aikaa ja olemme heti käyttäneet sen hyväksemme. Kävimme sataman sievässä hyvässä ruokakaupassa ja kävelyllä lähimaastossa. 


Kattoikkunan ruuvin kohdalta tiputtelee hieman vettä, tämä vain lisää tunnelmaa 😄💦


Facebookin Saariston satamat sivustolta jo mainetta saanut putiikki oli maineensa veroinen, ellei jopa enemmänkin. Todella hyvät valikoimat, ISOT salaattiniput, tuoreet leivonnaiset (makeat ja suolaiset), erikoisia mausteita, jäätelöä ja vaikkas ja mitä. Tyytyväisenä saimme lähes kaiken, mitä halusimme, jopa herkkusieniä. Ainut asia jota jäimme kaipaamaan oli koskenlaskija juusto. Kauppareissun jälkeen saimme nauttia veneessä tuoreista possuista ja kaffista. 


Possuja, tuoretta paikallista leipää ja hyviä tomaatteja pusseissa piilossa.

 Tämän löydön nautimme jossain luonnonsatamassa    
                                                            aromikkaan ja rotevan punaviinin kera.



Satamassa on myös kirjojen vaihtopiste, kätevää! Tosin suurin osa kirjoista oli ruotsin- ja englannin kielisiä. Toki olisi sivistävää harjaannuttaa toisella kielellä lukemista (pitkästä aikaa), mutta ei nyt lomalla jaksa vaatia itseltään suorituksia. Veneessä on muutama kirja varattuna jo Vaasan hyvästä pääkirjastosta. Vuoteen en olekaan lukenut mitään "hömppäkirjaa", kuin nyt vasta reissussa. Tosin en usko, että tulen tämän hetkistä pokkaria suosittelemaan täällä. Olen jo puolivälissä kirjaa ja odotan sitä juonta alkavaksi. Hyvää kirjaa on vaikea löytää tai olen sitten etsinyt vääristä paikoista.


Lähellä satamaa on paikallisten asukkaiden ylläpitämä 24h itsepalvelumyymälä. Sisäkuvia en viitsinyt ottaa, paikalla oli kameravahti. Sisällä oli Alpakasta tehtyjä pieniä peittoja, avaimenperiä ja alkapkkalankaa. Lisäksi kurkkua, tomaattia, yrttejä, perunaa ja salaattia. Sievästi esillä ja ihan kelpo hyvään hintaan. Olimme juuri ostaneet sataman kaupasta kaiken tarvisemamme, joten nyt en ostanut mitään. Pahoitteluni siitä, olimme huonoja asiakkaita.




     Täällä on hyviä lenkkeilyreittejä, hiekkateitä ja tämä päätie. Muutama juoksija tulikin vastaamme. 



Tänään Myy vietää 4v. syntympäivää ja tarjolla oli aamulla kaupasta haettua maksalaatikkoa nakeilla. Hieman huonot ruokahalut ovat Myyllä edelleen, vain vähän katosi herkkuja kiposta. Hän ilmeisesti suree vieläkin menehtynyttä isosiskoaan. Apea mieli onneksi katoaa aina, kun käymme ulkona lenkeillä. 



11.7.2020 Myy 4v.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti