lauantai 18. kesäkuuta 2022

Uki ja matkapäivä 1-2

DAY 1

Lyhyt matkapäivitys. Saavuin matkalaisten (koirien kanssa) autolla Vaasa-Uki ja hyppäsin (tai kiipesin) veneeseen. Heti täytyi saada Ukin lankkupizzaa ja päästä kävelylle  ihailemaan Ukin kauniita vanhoja puutaloja. Täpötäysi vatsa hieman hidasti tahtia. Tämä on paikka jossa sielu rauhoittuu heti. Kesän sesonki ei ole vielä alkanut, tämän viikon vielä vene 2 yötä yhden hinnalla eli 23€ sähkön kanssa. 

Tänne kannattaa aina tulla!





Ukin kirkko on hieno myös sisältä. Viime kesänä kävimme kirkon sisällä ja kuviakin löytyy viimevuoden postauksissa. Tänään sunnuntaina olivat kirkon ovet kiinni, ainakin silloin, kun ohi mentiin.



 DAY 2

Heräsimme sunnuntai-aamuna hyvin nukkuneena "vasta" kahdeksan maissa ja tuuli ulvoi nurkissa ihan kirjaimellisesti. Tuuli suoraan veneen kylkeen  9-10m/s. suoraan lännestä ja puuskissa vieläkin enemmän. Vene vähän vinossa, ettei ollut mielessä lähteä tästä minnekään. Jäimme suosiolla vielä toiseksikin yöksi. Lomalla tässä ollaan ja asenne sen mukainen eli rento. Nautitaan päivästä siten kuin se vain on mahdollista. Kävellään, syödään terassiraintolan antimia ja tietysti ne kuuluisat Pakkahuoneen munkkirinkelikahvit. Innostuin tänään kuvaamaan kasvillisuutta ja vähän lintujakin, jotka pyrkivät vaatimaan oman osuutensa herkuista.

    
Täällä huomaan, että taloissa on huolella panostettu kukkiin ja erilaisiin istutuksiin. Useassa talossa on sievä sisäpiha, joita on laitettu vanhaa kunnioittaen. Nurmikkoja pihoissa on melko vähän (helppohoitoista) ja kauniita kivetyksiä on laitettu nurmikon sijaan.



 Näkymä tieltä, Pakkahuoneen vierasvenesatama.






    Kirkon pihassa jonkun kätösin koottua taidetta.


Näin reitteihin ei aivan heti kyllästy. Kauniita puutaloja kaupunki täynnä ja vanhaan tyyliin kadut ja kävelytiet laittettuna eli ei asfalttia joka pätkällä, vaan hiekkaa ja soraa, vanhoja puita ja istutuksia.




Välikahvit Pakkahuoneen satamassa. Vatsa täysi ruokaa, mutta näitä munkkeja täytyy jo periaatteestakin hakea ja nauttia. Vaikka täydellä vatsalla...








Tuttu auto Pakkahuoneen pihassa, mekin olemme Isopahkalan Mystic Windin pihavalaisimen onnelliset omistajat. 



Välillä pikastoppi veneessä ja taas mennään.








Kävimme kaupassa ilman koiria ja kyllä olivat heti vastassa ovella, kun saavuimme takaisin veneelle. Tuli kotoisa ja kaivattu olo <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti