tiistai 21. kesäkuuta 2022

Glada Laxen, matkapäivä 4

Matkapäivä 4, ensimmäinen kunnon hellepäivä ja paikkana Glada Laxen, lähellä eilistä yöpymispaikkaa Kumlingea. Itseasiassa nuo paikat ovat niin lähellä toisiaan, että hämmästyin... Kannattiko poistaa keulaköysiä ja siivota astioita pöydältä pois. Ehdin istua penkille niin tuli jo ilmoitus, "olemme kohta perillä". Välillä näinkin, eilen oli melko mahdoton päivä. Glada Laxenin laiturointi ohjattiin rannalta avustaen hienosti ja päädyimme kylkiparkkiin venesuojan eteen. Paikalla 4 muuta venettä, kausi on täälläkin vasta alkamassa. Rauhallista ja palvelut hieman hakevat vielä rutiinejaan. Wc ja suihkutilat olivat siistit ja ihan uudet, samoin pyykinpesukone ja tiskitila. Samamamaksu oli kieltämättä hieman sisäistä huokausta aiheuttava 40€.  Samalla, kun maksoimme parkin, otimme pienet pullo-oluset ja ne olivat sitten 7€ kappale. Emme sitten jääneet katselemaan, olisimmeko vielä jääneet syömään terassiravintolaan. 

Vaikka matka oli todella nopea, niin ehdin nähdä upeita paikallisia kesä"mökkejä" useammankin. Tässä eräs, joka on todella hieno.



Terassiravintolan ruokailun sijaan kävimme kiertämässä luontoreitin 3,5km, joka oli todella kallioinen, osin heinikkoinen ja erilainen ainakin. Punkkeja tarttui koiriin muutama matkan varrella ja niiden kaivelemiseen kului tovi. 




Melko hyvin merkityiltä poluilta oli vaikea eksyä. Rantakallio-osuuksien jälkeen oli pari kohtaa, jossa meillä oli hieman ihmettelyä suunnan valinnan suhteen.








Kallioilla oli mahtavat vuosien aikana kertyneet väriraidat.


Lastenhuoneen teksti sisustustarra muumi - Tenstickers


Nalle pääsi elämänsä ensimmäisen kerran uimaan. Vesi noin +14℃ ja hieman hän hämmästyi tilannetta, mutta hienosti poika ui ja kaksi kertaa vielä. Myy vanhempana tottuneesti itse käveli veteen, varmasti ihanasti viilensi kuumana päivänä mustaa turkkia.




 Työpaikkani Vaasan Vamia pääsi hyvin edustamaan itseään Ahvenanmaan kallioilla.




 Tätä ihmettelimme tai paremminkin mietimme, mikä merkitys tällä numerosarjalla on?









Pitkän ja kuuman kävelyn jälkeen oli kova nälkä. Grilli esiin ja lihat sisään. Viiden päivän vanhalla päiväyksellä olevat kyljykset upposivat meihin helposti.


Vähän väsähtäneet…




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti