tiistai 28. kesäkuuta 2022

Hyppeiksen lounaan kautta Elvsjö Västervikin lahteen, matkapäivä 9

Tänään todella todella kuuman matkapäivän jälkeen (helle varmasti yli +30℃) saavuimme Elvsjön Västervikin lahteen, jossa ei muita veneitä näy (poikkeuksellista). Paikka on aikaisemmin ollut enemmän käytössä kuin nykyisin. Useimmat ilmeisesti seilaavat ohitse lähellä oleviin palvelusatamiin, johtuneeko siitä? Rannassa on kuusi käyttökelpoista laituria ja yksi vähän väsähtänyt versio, johon ei ehkä kannata laituroida, ellei se ole viimeinen mahdollisuus. Hyvistä laitureista huolimatta ankkuriin kuitenkin jäimme . Tänne tullessa emme olleet ihan varmoja rannan syvyydestä. Hyvältä näytti, kun kumiveneellä rannassa  myöhemmin kävimme. Vesi oli +28,8℃ ja se tarkoittaa sitä, että maakrapu Merja (ruffhäxan ja gasti) tarkenee uida. Ihana oli kuuman päivän päälle pulahtaa sopivaan veteen ja viilentää hyvin kuumennettua kehoa. Tänään ei aurinkorasvat ja hatut riittäneet pitämään olotilasta huolta... 

    Tässä lähestymme Hyppeisiä.


Kaikenlaista kulkuneuvoa nähtävissä rannoilla.



Laituri näkyy jo. Hieman matala oli, että tuulen puuskassa piti hypätä keulasta reilusti laiturille, ettei tule suudelmia. Nyt laiturointi ei mennyt täysin mallikkaasti, molemmilla oli helteestä pää pehmeänä. Selvittiin kuitenkin ja saavuimme suunnitellulle herkkulounaalle. Hyppeiksen satama on siitä "kuuluisa". Kokit vaihtuvat lähes päivittäin ja ruoka on laadukasta.












Tätä annosta kannatti kuvata, vaikka ruokapostaukset ovat vähän hassuja, ellei ole kyse kokkaussivustosta (vain puhtaasti oma ajatus). Ruoka-aineet kalakeitossa olivat tuoreita, juuri kokattuja ja mikä hauskinta lautasella tuotiin pöytään ensin nuo kala & perunasysteemit ja vasta pöydässä kaadettiin kannusta kerma-oliiviöljyliemi päälle. Oikein hyvät leipäsiivut lisukkeena ja tietenkin hyvä rosèè. Annoksella on huokea hinta, lounas 22€/hlö. Pieni pettymys oli, ettei kahvi kuulunut jälkkäriksi. 

Näitä oli puissa roikkumassa, toimisi itselläkin saaressa tai kotipihassa.


Kaunista ja idyllistä




Saunarakennuksessa sain tarkan "mallin", miten saaressa lähdetään seuraavaksi maalaamaan pintoja. Kaunis valkoinen lakkaus seinissä ja katossa sekä lattiassa hieno harmaa maalisävy.




Värikartta muistoksi, kun matka jatkuu eteenpäin...




Vauhdin hurmaa kuumuudessa.


Tässä kävi kuten voi ahneelle käydä. Courmè keitto ei pitänyt pitkään nälkää ja oli mentävä oman "grillin kautta"😂.


 Väistelyhommia.


Sinne meni kovaa vauhtia ja isoja aaltoja jätti jälkeensä.



Perillä Elvsjön lahdella.

 
Laiturin yläpuolella menee tie, joka johtaa hienoille kallioille. Täällä on hyvä koirien kanssa olla ja varmasti tullaan vielä uudelleenkin. Merkattiin satamakirjaan oikein ylös.





Muumien tapa elää sopusoinnussa luonnon kanssa esimerkkinä meille kaikille  - Muumit




Aurinko painuu alas puiden taakse ja huomenna matka ehkä jatkuu, mahdollisesti Turkua kohden. Nallen taitaisi tarvita hammashoitoa lähipäivinä (pentutuplat tulossa).... Eli pieni muutos alkuperäisiin ajatuksiin matkan teosta.

 
Viimeinen iltapissu ja petiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti