perjantai 24. kesäkuuta 2022

Maarianhamina JUHANNUSAATTO -22. Matkapäivät 7-8

Maarianhaminaan startti laiturista 06:50 ja aamukahvit laineilla. Kieltämättä väsytti ja yleensä nukumme veneessä hyvin, mutta nyt oli uni ollut molemmilla katkonaista. Ehkä tietoisuus siitä, että kello herättää aikaisin aamulla alkoi painaa mielessä. Aamu oli lämmin ja kaunis.



Kanaalin esimmäinen avaus 09:00, jolloin me olimme siellä 20 minuuttia aikaisemmin odottelemassa. Loistava ajoitus! Kaksi ihmistä oli rannalla katselemassa aamun kolmea lipuvaa venettä. Päiväsaikaan kanaalin rannalla on usein paljonkin ihmisiä vilkuttamassa, kuninkaallinen tunnelma ♛

 
Jännitys tiivistyyyyyy ja NYT! 09:01 avautuu silta





Olimme niin keskittyneitä kanaalin läpi menosta, ettemme meinanneet sen jälkeen huomata uivaa metsäkaurista. Oli tuuria, ettemme ajaneet päälle. Kauris ui niin nopeasti, etten saanut parasta mahdollista kuvaa niin lähetä kuin olisi ollut mahdollista. Elämäni ensimmäinen kerta, kun näin uivan metsäkauriin.



Laiturointi oli pieni seikkailu. Ensin menimme reunimmaiseen laituriin, jossa on kunnolliset isot poijut ja kaukana laiturista. Saatuamme köydet kiinni tajusimme, ettei laituri ole käytössä. Vedet ja sähköt poikki sekä laiturin päässä puueste. Kuulimme satamasta myöhemmin, että vedet olivat jääneet laiturilla putkiin ja jäät rikkoneet systeemit. Elikkä uusi suunnitelma. Kävelimme laitureilla ja pohdimme tarkoin, miten veneemme laituriin tuomme. Ongelmana on lähinnä se, että täällä on puupaalut laitureiden väleissä, jotka ovat melko kapeasti. Meillä on vene 4m leveä ja se tuo omat haasteensa tällaisessa ahtaudessa. Suurin osa laitureista on vielä vanhaa mallia ja tehty paljon pienemmille pursille. Rohkeasti peruutimme lähelle rantaa (kaiun mukaan syvyys 2m uuteen aisapaikkaan. Kieltämättä jännitti tilanne todella paljon ja se vei yllättävänkin paljon energiaa. Jälkeenpäin kuulimme muutamia ihmetyksiä, että tässä kohden veden syvyys kirjan mukaan olisi vain 1,5m. Mittasimme pienellä jännityksellä uudelleen narulla tarkasti syvyyttä ja HUH se riittää, on tuota lukemaa enemmän mittaa. Meillä syväys veneessä vain 165. Hienosti onnistuimme kaikessa ja miehistö hyvillä mielin.




Vähän näin...










Täällä on niin todellakin idyllistä ja ihania hienosti kunnostettuja vanhoja taloja 👍


Venäjän lähetystö kovin hiljaisena...


Lähetystön edessä mielenilmaisun puu.




Todellista juhannusaaton tunnelmaa 💃







Täällä kuuluu asiaan käydä edes ulkopuolelta katsomassa Pommerin alusta. Alla vielä muistomerkki ja muistolaatat mereen menehtyneille.





Tuulinen hellepäivä päättyy "Alandiassa" hyviin tunnelmiin. Kävelty, käyty kaupassa ja kävelty. Huomenna ulos syömään laivaravintolaan sekä voittamaan minigolfissa (täällähän on hieno rata).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti