perjantai 14. heinäkuuta 2023

LomaPurjehdus alkaa Vaasa-Bergö-Kaskinen

 


Startista, viimeisen köyden irrottamisesta piti saada kuva melkolailla "hinnalla millä hyvänsä". Kamera melkein unohtui keulaan kumiveneen päälle. Eihän se olisi ollut kuin toinen kamera, joka on rikkoontunut veneessä. Päivä alkoi aurinkoisena ja hyvin lämpöisenä, mutta lähdön jälkeen tuli pilviä, varjoa ja viileyttä. Lisäksi saimme harmiksemme puskea vastatuuleen. Alkumatka sujui nätisti, mutta...


Alkumatkasta maistui vielä eväät.


Keli vain harmaantui ja muutama sadepiskokin räpsyi päälle. Bergössä välistoppi ja löytyi samanlainen vene hieman pienempänä ja vuosimallia -01, kun meillä on -02. Saksalainen kippari tiesi sanoa, että vielä meidän vuosimallit ovat kestäväksi tehtyjä ja rakenteeltaan laadukkaita. Mahdollisesti sitten totta, ainakin oli mukava tällaista kuulla.





Bergön jälkeen kuvat käyvät vähiin, aallokko aavan meren osuudella käy kiukkuisena ja ruffhäxan ja koirat olivat kovilla. Lopputulos --> Häxan istuu pää pöntössä ja koirat sotkee viltit... Aina ei voi olla kivaa siis. 


Kaunista, mutta kovin heiluvaista.


Yöllä 01:30 saavumme Kaskisten satamaan. Kyllä uni maistui tämän reissun jälkeen.









Ruoho ON aidan toisella puolella ainakin parempaa!


Kaskinen Suomen pienin kaupunki, kivoja pihoja ja osa vanhoista taloista kauniisti kunnostettuja.


Perjantai menikin sitten toipuessa ja huilatessa. Ei ollut intoa lähteä tuuleen uudestaan, veneitä tuli Kaskisten vierassataman täydeltä ja kaikilla sama suunnitelma, kiukkuista merituulta "paossa". Kuvassa naapurin vene ja Nalle-poika ihastui tähän tyttöön. Morsianehdokkaksi hieman liikaa kokoeroa, mutta kaunista oli kiva katsella.


Lauantai-aamulla aikaisin matka jatkuu jälleen, univelasta ei ainakaan tällä matkalla pääse eroon. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti