perjantai 21. heinäkuuta 2023

Katanpää - Torsholma

Ahvenanmaan puolelle siirrytty Katanpäästä Torsholman vanhaan satamaan. Tällä hetkellä pieni yhteysalus kulkee satamasta ja muuten paikka on melko autioitunut. Jokunen vuosi sitten olimme Torsholmassa juhannuksen. Ilmainen laiturointi ja oma rauha. Jätepiste on rannassa ja uusi sauna on rakenteilla. Mitään tietoa siitä ei ole, onko sauna yksityinen vai "kylän" oma.


 

Kaikenmoisia kiemurapilviä ja ukonpäitä näkyi matkalla. Saimme suurimman osan matkasta mennä täysin purjein. Keskivauhti noin 6 kts. Kommelluksia ei ole sattunut tällä kertaa (niitä osaa jo odottaa) ja kipparin haavakin parantuu nopeaa tahtia.



Tässä vasemmalla näkyy uusi rakenteilla oleva pieni rantasauna.


Hyvä kylkiparkkipaikka ja ilmaiseksi vielä. Toiselle puolelle ei kannata parkkeerata, siinä kulkee muutaman kerran päivässä pieni yhteysalus.


Rutiinilla rantaan ja samantein koirien kanssa kävelemään. Hyvin ovat matkaa jaksaneet tehdä. Myy ei oikein aina ota matkantekoa levollisesti, kun Nalle taas pistää vaan maate ja nauttii loikoilusta.


 
Ainakin itsestä tuntuu siltä, että tämän matkan teemaksi on muodostunut "kaikenmaailman  ötökät ja mötökät".




Illalla ihailimme lähistöllä näkyvää sadekuuroa. Sade ei yltänyt meihin saakka, vaan saimme nauttia illan auringon säteistä ihan sen laskuun saakka.




Lisäksi taivaalla pyöri välillä kolme petolinnun oloista siivekästä, mutta emme lintukirjankaan avulla keksineet, mistä lajista on kyse.



Valvoimme melko myöhään ja joskus 00 maltoimme mennä nukkumaan. Omassa rauhassa hiljaisen meren äärellä kelpaa olla. Ilta ja yö laskeutui oranssiin valoon, en ottanut edes kuvaa vaan ihailin vain itsekseni hiljaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti