tiistai 18. heinäkuuta 2023

Kaskinen-Kasala-Reposaari/Pori

Kaskisista matka jatkui hetkuvin lainein kohti Reposaarta. Alkuperäisenä ajatuksena oli, että pysähdytään vain tauolle ja koiria ulkoiluttamaan. Matkaa tehtiin hieman alle 10h. Kyydissä oli sen verran väsyneet matkustajat, että kippari päätti jäädä Porin Reposaareen tuulta pitämään. Tiedossa oli, että ainakin kaksi yötä helposti joudutaan pitämään tässä satamassa tuulta. Noh kolmas yö on nyt menossa ja huomenna tiistaina ratkeaa, tuleeko vielä neljäskin yö. Täytyy sanoa, että miehistön, tai no Ruffhäxanin hermostoa, on välillä koeteltu. Tällä matkalla on ne pienet, mutta tärkeät asiat vastustaneet... Kaunistahan täällä on, ettei kävelyreitit lopu kesken ja aurinko paistaa tuulesta huolimatta. Maanantaina eli tänään kävimme ihailemassa saaren toisella puolella suuria aaltoja. Kuvissa & videoissa ne eivät näytä yhtä upeilta kuin luonnossa. 


Aamun aikainen matkaan lähtö Kaskisista 05 jälkeen. Kesäyöt ja etenkin aikaiset aamut ovat kauniita, kun vain niistä aina jaksaisi herätä aikaisin nauttimaan. 




             〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

 Kasala

Lyhyt välistoppi Kasalassa. Täällä oli sataman kunnostus käynnissä. Tavoitteena on rakentaa vierasvenestama palveluineen. Rannassa oli jo rakennettu kahvila ja laiturialuetta siistitään seuraavaksi. Tervetulotoivotukset olivat lämpöiset ja saunaakin tarjottiin. Tänne siis kannattaa pysähtyä! Ensikesänä varmasti hyvä pysähdys/yöpymispaikka.


〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

 Perillä Porin Reposaaressa. Nalle ilme ja olemus kertoo paljon.



Satamamaksu 24€/yö sisältäen sähköt ja vedet. Ravintolarakennuksessa kohtuu wc ja suihku. Pesukone 4€ plus kuivuri toisen mokoman. Arvokasta pesemistä, mutta käytettiin palvelua silti. 










Reposaaren kirkko on valmistunut vuonna 1876. Kirkon suunnittelijaa ei tunneta, piirustukset tilattiin Tukholmasta. Takana sijaitsee hautausmaa, jota emme käyneet tarkemmin tutkimassa.


 
Paljon ehtii kolmessa päivässä täällä nähdä ja saaren toisella puolella kävimme maanantaina ihailemassa aaltoja, joita täällä olemme rannalla "väistelleet".














Tyrskykuvia on monen monta ja vaikea oli saada mitään varsinaista helmeä, mutta mahtipontinen keli on.



Kävin ihan veden rajalla ja tyrsky kyllä tuli kastelemaan helmat.

Ravintola Merimesta näytti kivalta, muttei sitten käyty syömässä. Korien vuoksi ei olisi sisään ollut asiaa. Buffet hinta 32€/hlö eli melko hintava. Eli olemme syöneet omia eväitä... Rannan Reposaaren ravintola käännytti ovelta, ruoka loppu kesken ilmeisesti... Holy Smoke kutsuvan oloiset burgerit, mutta molemmilla kerroilla yli tunnin jonotus. Onneksi lähikauppa Sale piti meistä huolta.


Matka jatkunee tiistaina illan suussa, aallokko reipasta metristä. Tännekään ei haluta jäädä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti