lauantai 3. syyskuuta 2022

Loppukesän mökkeilyä ja remonttia

 

Kesän ja loman loppumisen voi jo haistaa. Luonto on kosteaa ja pieni koleus ilmassa nipistelee varpaita ja nenänpäätä. Ilman sukkia vielä mennään, mutta syksyn tulo on väistämätön. Syksy on kaunista aikaa, mutta tarkoittaa töiden jatkumista ja arjen kiireiden saapumista. Viikonloput menevät lähinnä saarimökillä, jossa riittää pientä pintaremonttia ja suursiivoa varmasti vielä ensikesänkin puolelle. Omasta jaksamisesta tulee muistaa pitää hyvä huoli ja etenkin kunnon yöunista. Iltavirkkuna on välillä haaste nukkua riittävästi... Parhaimmat purjehduspäivät tältä vuodelta ovat ohitse ja mieli on siitä hieman haikea. Toivottavasti ensi kesä on vähintään yhtä lämmin ja kaunis kuin tämä kesä oli.



Meneillään vesisaavien ja saunan pesua. Sukulainen Tina toi kanttarelleja touhukkaille saunaan.


Sauna maalattiin vihreästä harmaavalkoiseen... Vajasta löytyi kaikenlaista hienoakin sisustuksellista "rojua" joita saa vielä hienosti hyödynnettyä.



Pieni kuva melko väsyneestä maalarista...


 Laituriraasukin kaipaisi vähän ehostusta, mutta näillä mennään.



Ensimmäiset mustikka"ämpärit" kerätty. Mustikkaa kasvaa ihan mökin liepeillä eikä metsään saakka tarvitse välttämättä kävellä. Ulkona ollaan aamusta iltaan ja kuten alla näkyy, koirat väsyvät ja nukahtelevat minne sattuu. Tässä tapauksessa Nalle ensin nukahti pihaan istualleen ja veneessä jäi kahden penkin väliin nukkumaan. Voimat eivät enää riitä, tulkoon ilta ja uni.



Loppukesän kauniit illat ja viileät vedet. Heinäkuun lopussa Norra Vallgrund, Raippaluoto vesi +17℃.

 
Sunnuntaina kotiinlähtöä nopeutti kiivas puuskainen merituuli. Veneeseen pääsy laiturilta oli jo osalle meistä hieman haasteellista.


❤❤❤Viimeinen lomaviikonloppu ❤❤❤


Pientä hässäkkää, vettä ja siivousta...



Mökkinaapurin Tarun nappaama kuva sunnuntaina 31.7.2022 aamun sarastus & Juliana. Kaunista päivää lupaa.

 
Kaunis sunnuntai-aamu ja mustikkametsä kutsui. Melkolailla oli jo käyty parhaimmat apajat tyhjäämässä, mutta pariin piiraaseen vielä löytyi saalista. Huom! Ämpärit käytössä siivoukseen, kattila korvaavana astiana.

 Tämän mustikoiden perkaushetken mieleeni painan huolella. Aurinko paistaa ja lämmittää ihanasti. Meri on melko tyyni ja ilma raikas. Viimeinen vapaa ennen arjen alkua. Me nautimme!


Kotiinlähdön hetki käsillä. Varjoa etsitään jo maston takaa.


Ei jaksa enää odottaa.


Tarkenee... Syksyn tuntua sekä tuoksua on jo ilmassa.


Nalle on peloton merikoira, roikkuu reunalla eikä välitä veneen kallisteluista tai ohiajavien veneiden tekemistä aalloista.


Purjein läpi koko kapean Strömsöväylän (tosin nautimme rauhaisasti vain keulapurjeen kera). Siitä on vuosia, kun näin on viimeksi saatu tehdä. Väylä on todella kapea ja yleensä melko tuuleton. Meitä, haikein mielin sunnuntain palaajia, hemmoteltiin hyvällä tasaisella tuulella ja auringolla. Keskimäärin pääsimme 3-4 solmun vauhdilla etenemään. Haikeudesta huolimatta nautimme matkanteosta.


Happy Dog Happy Family.



Enimmäkseen aurinkoinen syksy, mutta väliin mahtuu pari sadekuuroakin.


Ihana kotisatama. Saareen voisi aina jäädä, vaikka on kotiinkin ihana tulla.


Kaikki ulkomaalaustyöt oli tarkoitus jättää ensikesään, mutta maalia on ja kädet käyvät. Tyytyväinen tähänkin pieneen muutokseen.





Saunan pukuhuone alkaa olemaan viimeistelty. Ensi kesänä voi tulla vielä jokin muutosidea mieleen, mutta nyt mennään tällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti