sunnuntai 9. elokuuta 2020

Viikonloppu Rönnskärissä

 Rönnskär (40km Vaasasta länteen). Rönnskärin punainen pooki erottuu jo kauas sitä lähestyttäessä (rakennettu 1784). 1700-luvulta lähtien Rönnskär on ollut luotsiasema ja merivartioasema. Metsähallitus hoitelee saarta nykyisin ja saarta vuokraa useampi venekerho, myös Seglis. Saarella pääsee saunomaan ja saarella paljolti kesällä oleileva (punaisessa veneessä) Martti vaimonsa kanssa hoitelee paikkoja ja huolehtii laiturointiinkin liittyvistä asioiosta.  Lähdimme perjantaina gastin (Merjan ja huom! Ylennys, ei enää pelkkä ruffhäxan) töiden jälkeen kohti "Rönkkäriä". Alunperin olimme ajatelleet lähteä Valassaarille, mutta ystävät Tiina ja Eero saivat houkuteltua meidät samaan paikkaan. Onhan se mukavaa, kun etenkin iltasella on grillausseuraa. Koko viikonlopun tuuli melko kovasti ja se ei välttämättä ollut ihan parasta. Aurinko onneksi paistoi ja jonkin verran lämmitti olotilaa. 


Saarella on mahdollisuus vuokrata erillistä "päärakennuksen" saunaa ja yöpymistilaa. Melko monta mahtuu kerrossänkyihin ja yöpyminen maksaa 40e. Saunan vuokrausta voisi joskus harkita, niin voisi saunoa monta tuntia kerrallaan. Seurojen saunaan on aina vähän jonoa eikä siellä sen vuoksi voi koko iltaa istuskella.

Perjantai päättyy kauniiseen elokuun iltaan saunan terassilla. Väsyneet matkaajat menevät aikaisin nukkumaan.
Lauantaina meitä salakuvattiin, kun vahasimme veneen kantta. Vähän piti saada jotain tehdä.
Pojan nimi oli kirjattu kallioon, vaikkei hän ole tainnut olla asialla.


Tiina & Eero lempipuuhissaan.

Näitä tyrskyjä jaksaa katsoa pitkään...






Harmaahaikarasta saimme tämän verran kuvaan osumaan


Lauantaina kävelimme saaren rantakallioita pitkin ihan mukavan mittaisen matkan. "Vanhatkin" jaksoivat loikkia ketterästi kivien ylitse.




 Sunnuntai ja kotimatkan aika alkaa olla käsillä. Voisimme jatkaa vielä muutaman päivän oleilua täällä, mutta työt kutsuvat.

Kotisatama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti