lauantai 6. toukokuuta 2023

Veneen valmistelua

Olemmeko valmiita nostaman purjeet ja sukeltamaan uuden venekauden seikkailuihin? Kesä on vihdoin saapunut horisonttiin ainakin. Toukokuu ja on olisi aika kohta päästä vesille nauttimaan raikkaasta merituulesta ja päästä tutkimaan uusia vesireittejä. Vielä jotain on kuitenkin tehtävä, ennen kuin tämä toteutuu. Sillä sprayhoodit ja muut tekstiilit on pestävä sekä muutenkin koko vene siivottava. Kiitos hyvän autotallimme peseminen ja kuivaaminen on helppoa.  Alla kippari ja melkein gasti työn touhussa. 





Mutta VOIH täytyi todeta, että yhdessä ikkunassa oli talven säilytyksen väsyttämä ikkunamuovi. Tämä lähtee vaihtoon. Sen valmistumista sitten saammekin varmaan tovin odotella. Palvelu ei tapaa näissä asioissa olla Vaasan seudulla kovin sukkelaa... Jääköön firma mainitsematta (ainakin vielä).




Ennen kuin suunnataan vesille, on kuitenkin tarkistettava veneen kokonaistilanne eli kunto ja tehdä muutkin valmistelut valmiiksi. Tekemistä riittää ja joka kevät huomaa, että on unohtanut sen kuinka paljon kaikkea tekemistä onkaan. Masto odottaa vielä paikkaansa, köydet on tarkistamatta, varusteet muutenkin kokoamatta ja vielä kaiken tavaran tuominen veneeseen vie oman aikansa. Apteekkilaatikko, hätävarusteet tulee joka vuosi tarkistaa, uhohtamatta sammuttimien virallista tarkistusta ja hyväksyntää. Tärkeimpää herkkuboxia eli kapteenin muonaboxia unohtamatta. Totuushan on se, että "Ruffhäxan" Merja se niillä boxeilla käy maistelemassa. Veneily tarkoittaa "lupa herkutella ja nauttia".

Toukokuu 2023 on viileä ja vene täysin vielä kesken. Laituri on täynnä lokin jäämistöä... Voih! Talven tuntu vielä huokuu joka paikassa. Tästä on kuitenkin matka hyvää kohti, lämmintä ihanaa kesää ja lomaa.




Myy ja Nalle ovat innoissaan ainakin osallistumisesta kunnostustöihin. Myy on enemmän maakrapu ja nauttii matkan päämääristä, ei niinkään matkoista. Nalle on miehekkään rento ja tulee mihin vain rennon ottein.


Lupaus mastosta lähenee...



HOX HOX masto on pystyssä ja vahdit aktiivisena paikalla. 



Innokkaita osallistujia, ainakin yleisönä.


Veneen siivous kesken? Vuorossa ensin vesitankkien pesu, muu joutuu vielä odottamaan.



Jokaisen vuoden uurastus veneen kanssa on ollut vaivan arvoista. Seikkailut kutsuvat ja jokaisen kesän matkat ovat jättäneet syvälle sydämeen ikuisesti säilyviä muistoja. Huonoistakin hetkistä aika kultaa hyviä. Huumori tulee säilyttää kaikessa mukana, ei se aina säily. Yritetään kuitenkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti