maanantai 1. toukokuuta 2023

Kohta se lähtee...

Perheen pienimmätkin ovat riemuissaan, koska nyt on vappu (vapaapäivä), autoajelua ja päästään käymään myös venehallilla!

Kohta vene on vesillä. Mahdollisesti perjantaina 5.5.2023 saamme veneen laskettua veteen. Jäätilanne Vaasassa on vielä hm... jokseenkin jäinen. Satama-alueella kuitenkin ovat veneet jo veteen laskettavissa. Vappuviikonloppuna kylkien vahaus valmistui ja sisätiloissa saimme hieman "hifistellä" ilman otsonoinnilla. Otsonointi on ehkä monelle tuttu juttu, mutta vaikkei s/y Julianassa ole omaan nenään mitään pistävää hajuhaittaa, niin eipä tuo vekottimen käyttäminen huonoakaan varmastikaan tee. Ainakin otsonointi raikastaa ja jos sattuisi jotain bakteeristoa sisätiloissa olla, se saadaan  tällä tavalla poistettua. 




 
Veneen vahaus tapahtui puhtaasti miesvoimin ja itse toimin vain tarkastajana. Ellei turhan tarkkoja olla, pinta läpäisi tarkistukseni. Mieltä kutkuttaa kovasti lupaus kesän merimatkoista. Katsoin nyt 1.5.23  ratoksi sateliittisääkarttaa ja kyllä jäätä näyttää vielä Segliksen venerannassa olevan. Täytyy kuitenkin uskoa paikalla kävijöitä, että veneet ovat perjantaina laskettavissa.


Vielä kävin kurkkaamassa Mjöskäretin saarimökin ranta-aluetta sain todeta, että se on todellakin vielä jään saartamana. Sinne ei ihan vielä asiaa, ainakaan veneellä (Sääkartta). Jään yli kävelykään ei nyt juuri houkuta. Epäusko jään kestävyydestä on suuri, vaikka tiedän rohkelikkoja vielä jäillä liikkuu.



Keväässä parasta on iloinen odotus!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti