keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Utö

Utö, täällä kuusi vuotta sitten ensimmäistä kertaa ja ensimmäinen pitkä matka Merjalle purjeveneellä Saaristomerellä. Kuudessa vuodessa on vähäsen oppinut veneilystä jotakin ja Krister on kärsivällisesti opettanut ja katsonut epäonnistumisia ja onnistumisia. Pohdimme tänään, tullaanko tänne seuraavan kerran kuuden vuoden kuluttua, se voisi olla sellainen hauska tavoite. 



Satama oli erittäin täynnä ja pääsimme/jouduimme kolmen veneen ketjussa  keskimmäiseksi. Meidän jälkeen oli vielä tuljoita, jotka eivät päässeet laituriin. Vastarannalla on puolustusvoimien alue ja kaksi venettä rohkeni mennä sinne yöksi. Laiturointiin täällä liittyy muutama tarina, mutta keskustellaan niistä sitten kasvokkain ystävien kanssa... Satama ok, maksu 20e kylkiparkista (jos tuota voi puhtaaksi kylkiparkiksi sanoa), kahvia ja raparperipiirasta pääsimme saapuessamme nauttimaan. Kaupan palveluihin emme tutustuneet (boxit täynnä evästä). Tullessa sää loistavan helteinen ja lähes pakahduttava. Tänään keskiviikkona (olemme täällä kaksi yötä) hyvin tuulinen ja sadetihnua heittelee. Istumme veneessä sisällä, lepäämme, luemme ja välillä käymme Myyn kanssa kävelyillä. Rentoa ja huomenna torstaina valmistaudumme epävarmoin sääennustein kotimatkaan.











Pahoittelut sivistymättömyydestäni, en tiedä mikä tämä on, mutta mieleen tulee sarjakuvien kannibaalien grillaus.


















Päivä vaihtuu illaksi ja huomisen uudet seikkailut odottavat.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Keskiviikko-aamulla heräsimme 05:00 myräkään. Tuulee ja sataa vettä kiitettävästi. Lisätään köysiä, ettei kolmen veneen nippu lähde ulapalle. Sitä lisäämistä ja vaihtelemista olikin sitten koko aamun ohjelmaksi. Tuuli kääntyili ja puuskat riepoivat vähän miten sattuu (tai ainakin tuntui siltä). Säästä huolimatta satama tyhjeni päivänä aikana melko tehokkaasti ja uusia tulijoita ei ole ollut montaa. Jäimme vielä toiseksi yöksi pitelemään tuulta, vaikka huominen päivä ei välttämättä ole parempi.


Aamun raikas kesäsää.

Lomani loppuviikko, ei ihme, että taivaskin kyynelehtii.


Iltaa kohden taivas kirkastui Utössä ja satama on erittäin rauhallinen. Aikasin nukkumaan ja huomenna aikainen lähtö eteenpäin kohti pohjoista. Kaksi tiukkaa ja pitkää purjehduspäivää tulossa, blogi hiljenee hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti