sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Berghamn - Österskär

Jäimme matkalla paistattelemaan päivää Berghamnin laiturille ja päätimme hetken pohdinnan jälkeen pitää kuitenkin alkuperäisestä suunnitelmasta kiinni ja jatkaa matkaa Österskäriin. Halusimme käydä siellä, koska kumpikaan ei ole käynyt aikaisemmin ja olemme kuulleet siitä hyvää. Merikarhujen venesataman vierestä löytyi upea luonnonkaunis vanha kalastajakylä, jossa ei taida kukaan enää valitettavasti asustaa. Talot ovat tyhjillään, tosin venevajoja on kunnostettu ja sauna rannassa vaikutti siistiltä. Kyy on nähty tänään päivällä rannassa, eli varoen kävelylle...

Berghamn


Kauempana menevät ohitse isot laivat ja aika ajoin tulee kiitettävän kokoista aaltoa laituriin, ei siis yöpymispaikkana paras mahdollinen.

Hyvä jätepiste



Paikallisten kalastajien treffauspaikka?

Österskär yhteisaluslaituri





 

Vanha hylätty juhannussalko, kylä on päässyt hieman autioitumaan ja osa taloista alkaa olla melko hoitamattoman näköisiä. Turun partiosissien satamakirjassa oli maininta kalastajasta ja mahdollisuudesta saada ostaa kalaa jne. Valitettavasti sen suhteen saimme pettyä, ei näkynyt kalastajaa ja kalojakin vain meressä. Muuten paikka on kaunis ja todella idyllinen, etenkin kun saavuimme sinne auringonlaskun aikaan. Sauna on (lukossa), roskapiste ja puucee. Komeat kalliot ja maisemat. Merikarhujen paikka on aivan vieressä. Merivartijat kävivät aamulla varoittelemassa käärmeistä, kyllä me varotaankin. Tänne tullaan toistekkin jos ohi mennään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti